***Kaupallinen yhteistyö yrityksen Vaavisänky kanssa.

Vauvan lasketun ajan lähestyessä valmisteltiin kotia pienokaisen syntymään. Vaatteet, pois lukien äitiyspakkauksessa olleet, hankin kierrätettynä kirppiksiltä. Myös sitteri, hoitopöytä, rattaat sekä turvakaukalo bongattiin käytettyinä erittäin hyvässä kunnossa. 

Meillä oli säästössä myös esikoiselta jäänyt pinnasänky, mutta johtuen makuuhuoneen ahtaudesta nukkumisratkaisuihin piti keksiä jotain muuta. Vauvansänky oli tarkoitus laittaa sille puolelle sänkyä, jossa nukun. Todettiin nopeasti, että pinnasänky ei siihen mahdu juuri mitenkään.  
 

Vuokrattava ensisänky vauvalle

Kaverini suositteli vauva-aikaan heilläkin käytössä olevaa Vaavisänkyä, joka vastaa mitoiltaan vauvan sairaalasänkyä. Sängyn pieni koko tuo vauvalle turvallisen olon. Sängyn pituus on 70 cm, leveys 40 cm ja koriosan korkeus 30 cm. Sängyssä on myös pyörät, jotta sitä on helppo liikuttaa makuuhuoneesta esimerkiksi keittiöön ruoanlaiton ajaksi, olohuoneeseen tai vaikka suihkutiloihin.

Vaavisängyssä vauva voi olla lähellä koko ajan ja seurata kodin elämää. Sänky on rakenteeltaan kevyt, mutta turvallinen ja vankka, ja se liikkuu pyörillä ketterästi. Parasta lienee kuitenkin se, että Vaavisänky on vuokrattava sänky lapsen ensimmäisten kuukausien ajaksi. Sänky vuokrataan kerralla neljäksi kuukaudeksi, ja vuokrahinta (98 e.) sisältää kierrätettävän sängyn, aina uuden patjan, kotiinkuljetuksen kaikkialle Suomeen sekä postimaksut. Patjan voi käytön jälkeen pitää itsellä tai ohjata hyötykäyttöön. Vaavisänky saapuu kierrätettävästä pahvista olevassa laatikossa, jossa se myös palautetaan. 

Sängyn valmistelu

Vaavisänky saapui meille muutamaa viikkoa ennen laskettua aikaa, sillä eihän sitä ikinä tiedä, milloin vauvat päättävät syntyä. Jos sängyn tilaa ennen klo 14, se lähetetään saman päivän aikana.

Sängyn kokoaminen on erittäin helppoa: vain jalkojen ja tukikappaleen kiinnittäminen runkoon ja sänky oli valmis käytettäväksi. Vaavisänky tuntuu vankalta, vaikka esimerkiksi pikkusisaret hieman reunalta kurkkisivatkin. Sänky on myös ergonomisesti hyvällä, 80 cm. korkeudella. Kun sängyn asettaa oman sängyn viereen, ovat vauvan kasvot omien kasvojeni kohdalla, joka on kiva. 

Pieni nukkuja on saapunut

Sänky odotti koottuna ja pedattuna pikkuista varten. Laskettu aika oli jo uuden vuoden aattona, ja pieni ihme syntyi loppiaisen jälkeisenä perjantaina.

Kotiin sairaalasta pääsimme jo 40 tunnin jälkeen synnytyksestä ja sänky korkattiin käyttöön heti kotiin saapuessamme. Vaavisängystä on näin muutaman viikon perusteella ollut hurjan suuri helpotus vauva-arkeen. Meillä eläminen tapahtuu pääsääntöisesti yläkerrassa, ja vauva on nukkunut päikkäreitään Vaavisängyssä milloin keittiössä, milloin olkkarissa ja milloin makuuhuoneessa. Pyörillä liikkuva sänky on helppo ja kevyt siirtää mihin tahansa, ja meillä sitä on käytetty myös wc:ssä vauvan laskupaikkana, kun vauvalle on tehty pesuja. Sänky on kulkeutunut muutamia kertoja myös kodinhoitohuoneeseen vauvan nukkuessa, jolloin ollaan päästy käymään saunassa. Sänky on sen verran kompaktin kokoinen että selvästi myös vauva nauttii sängyn tuomasta turvasta. Vaavisängyn tilaus onnistuu verkosta yrityksen nettisivuilta.