***Kaupallinen yhteistyö yrityksen Liizi kanssa.

Kesälomasta on jo tovi, mutta lomalla tehdyt reissut ovat vielä tuoreena mielessä. Varsinkin, kun vuoden loppupuolisko on mennyt erilaisten flunssien kourissa. Päädyimme kesällä tekemään retken Irlantiin lasten (silloin 7 v ja 7 kk) kanssa. Autolla matkaaminen olisi ollut kiva vaihtoehto, mutta kuopuksen ollessa niin pieni päädyimme ilmailemaan. Reissaamme aina traveling light -periaatteella ja niin myös viime kesän retkillä.

Mitä vähemmän tavaraa ja mitä mietitymmin harkitut tavarat ovat mukana, sen vähemmän säätöä ja helpompi loma. Harvemmin me perheenä ainakaan olemme käyneet paikassa, josta ei saisi asioita ostettua, jos jotain sattuisi unohtumaan. Toisaalta toinen periaatteellinen asia reissaamisessa on, että vähille käyttökerroille jäävät tavarat pyritään mahdollisuuksien mukaan lainaamaan. Näine periaatteineni ja matkatavaralistoineni otinkin yhteyttä Liizi-nimiseen vuokrafirmaan. 

Emerald Island lasten kanssa

Irlanti on meille puolison kanssa tärkeä paikka. Ollaan käyty siellä usein kahdestaan, nyt ensimmäistä kertaa lasten kanssa. Kaksin siellä ollessa ollaan sahattu saarta idästä länteen ja pohjoisesta etelään, mutta lasten kanssa teimme hillitymmän matkasuunnitelman: Dublinista Corkiin, kiertelyä lähialueilla, ja takaisin Dubliniin. Ajomatka oli juuri sopiva tällä kokoonpanolla. Lasten kanssa matkustaessa tavaraa kertyy aivan eri tavalla kuin jos lähtisi itsekseen. Toisaalta tietää, että periltä löytyy varmasti, jos jotain jää pakkaamatta, mutta en jaksa ajatusta siitä, että vieraaseen kaupunkiin saavuttaessa on lähdettävä heti etsimään kauppoja ja tekemään hankintoja. Tasapainoilua pakkauksen kanssa siis. 

Suunnitelmana oli kierrellä saarta näiden kahden tukikohdan lähettyvillä. Käytiin muun muassa Cobhin kaupungissa, joka sijaitsee Great Islandin etelärannalla Corkin luonnonsatamassa. Näillä reissuilla kivan lisän ja vapauden liikkumiseen toi reissuun vuokrattu kevyt Deuterin kantoreppu. Irlannissa säät vaihtelivat ja paikoin oli jopa 13 astetta, mutta jos hellelukemiin olisi ylletty, olisi repun viilentävä ilmankiertojärjestelmä selkä- ja kantovyöosassa olleet tarpeellisia. Reppuun saa lapsen lisäksi pakattua tavaroita, sillä istuinosan alla on iso säilytysosio.

Meidän vauva oli reissun aikaan vasta hieman yli puolivuotias ja pohdimme pitkään, viihtyykö hän kyydssä. Repussa kaikki istuimen sisäosat ovat pehmustettuja ja valjaat monipuolisesti säädettävissä, jonka vuoksi vauva matkusti repussa oikein mukavasti. Repussa on myös sivuunkäännettävä tukijalka, jonka vuoksi ruokahetket taittuivat retkellä niin, että vauva istui repussa sen ollessa maassa. 

Kokeilimme puolison kanssa kummatkin reppua, ja säädettävien kantovöiden ansiosta repun sai itselle juuri sopivaksi. Reppu itsessään painaa 2,3 kg ja kestää hyvin 20 kg painoisen lapsen painon. Vauva viihtyi repussa mm. vieraillessamme vanhassa vankilassa sekä kävelyretkellä rannalla. 

Koneen matkustamoon mahtuvat rattaat

Irlanti on kohteena sellainen, että nähtävää riittää. Loman kaupunkiosioihin halusimme mukaan kevyet, koneen matkustamoon mahtuvat matkarattaat. Kokeiluun valikoituivat Ora:n Aina-matkarattaat, sillä tässä mallissa selkänojan sai täysin makuuasentoon. Tämä oli ehdoton edellytys, sillä vauva nukkui vielä kolmet päiväunet kesällä.

Aina-rattaat olivat todella kätevät. Eivät vain lentokentän pitkissä turvatarkastusjonoissa, vaan koko reissun ajan. Aina-rattaiden kevyt runko taittui helposti kasaan kompaktiksi paketiksi, joka mahtui pieneenkin tilaan. Meillä käytössä ollut auto ei ollut kovin suuri, ja rattaat sopivat matkalaukkujen kanssa takakonttiin silti. Lentoyhtiöiden käsimatkatavaraohjeet vaihtelevat, mutta Aina-rattaat sai ottaa ainakin Finnairin lennon matkustamoon. Helpotti huomattavasti liikkumista kentällä mennessä ja palatessa. 

Rattaiden kankaat ovat Repreve®-kierrätyskangasta, joka on pääosin valmistettu kiertoon palautetuista muovipulloista). Rattaiden mitat kokoontaitettuna ovat 56x44x22 ja takarenkaat sekä turvakaari irrotettuna ainoastaan 55x40x22. Rattaat itsessään painavat vain 7 kg, mutta niiden kantokyky on kokonaiset 22 kg.

Matkan jälkeen tuotteet palautettiin Liizille, ja miten keveä olo palautuksen jälkeen. Suosittelen! Kodin varasto ei täyttynyt harvemmin käytettävistä tuotteista tai tavarasta, josta aika ajaa ohitse, vaan palautui sitä seuraavaksi tarvitsevalle.