Kategoariat

MOI, OLEN TANJA

toinen tämän sivuston perustajista ja kirjoittajista.

Tervetuloa Shepherd-blogin pariin

Kirjoittaminen ja tarinoiden taltioiminen on ollut ”mun juttu” jo ala-asteelta lähtien. Muistan miten äidinkielen ope rokotti esseen arvosanaa, kun en pysynyt pituudessa. Noin vuosi sitten – täytin kolkyt – ja itse asiassa, kun ensimmäinen aamu 30-vuotiaana valkeni, istuimme mieheni kanssa alas keskustelemaan siitä, mitä meitä yksilöinä inspiroi ja motivoi. Sitä keskustelua saan kiittää siitä, että nyt kirjoitan tätä blogitekstiä.

Siltä istumalta päätimme perustaa perheblogin nimeltä Shepherd, joka yhdistää meidän kiinnostuksen kohteita. Pääasiassa blogissa kiinnitytään kahteen trendiin: digitalisaatioon sekä ekologisuuteen, sillä ne ovat osa meidän elämää. Aiheita avataan monesta näkökulmasta, meidän omien kokemusten kautta. Monet kirjoitukset ovat huomioita, ajatuksia, mietteitä, mitä on olla vanhempi digitalisoituvassa, ekologisoituvassa yhteiskunnassa.

Näytön takana

Olen tykännyt kirjoittamisesta oikeastaan aina. Nuorempana oli päiväkirjoja ja karvakantisia Nalle-Puh-päivyreitä, joita täytettiin innolla. Työelämässä kirjoittaminen ja sisällöntuottaminen ovat olleet läsnä oikeastaan koko ajan jossain muodossa. Oman blogin perustaminen on siis kiva jatkumo tähän.

Blogissa kuvataan meidän perheen matkaa kohti hiili- ja digineutraalimpaa elämää. Pyritään siis arjessa valitsemaan yhä useammin vaihtoehtoja, jotka ovat mahdollisimman vähän ympäristöä kuormittavia. Digineutraalilla taas tarkoitetaan sitä, että punnitaan, milloin digistä on hyötyä ja milloin taas ei kovin paljon hyötyä, ja käytetään digilaitteita sen mukaan.

Ollaan vasta ihan alkumatkalla, vaikka aihepiirit ovat tuttuja kummallekin jo monen vuoden ajalta. Emme tiedä kaikesta kaikkea, emme edes yritä, vaan haluamme oppia, jakaa ja kuulla kokemuksia.

Ja vaikka käsiteltävät aiheet ovat monimutkaisia, toivotaan, että kirjoitukset herättävät inspiraatiota ja motivaatiota teidän lukijoiden keskuudessa.

Kiitos, että olet täällä! 

 Tanja

 

tanja

Kuva: Frans Salmi