Kategoariat

ILARI TÄSSÄ MORO

toinen tämän sivuston perustajista ja kirjoittajista.

Hienoa, että olet täällä.

Tervetuloa Shepherd-blogiin, jota kirjoitamme vaimoni Tanjan kanssa yhdessä. Löydät blogistamme kirjoituksia liittyen kierotalouden mahdollisuuksiin, ekologisempiin valintoihin, vanhemmuuteen sekä digitalisuuteen. Arkemme koostuu lapsiperheen ruuhkavuosista, harrastuksista ja ruuanlaitoista. Vapaalla taas remontoidaan, matkustellaan ja luetaan hyviä kirjoja. 

ilari
Kuva: Frans Salmi

Optimoinnista oodini

Olen työskennellyt digitaalisten palveluiden, asiakaskokemuksen sekä myynnin parissa vuodesta 2009. Matkaan on mahtunut yrittäjyyttä, ihmettelyä, konsultointia ja asiakkaana olemista. Optimointi ja prosessien parantelu on verissäni ja se näkyy – olen sitten töissä tai kotona. Aina voi yrittää optimoida, oli kyse asiakkaan ostopolusta tai pyykkien lajittelusta. Saman väriset ja muotoiset vaatteet kuivumaan pyykkinarulla vieriviereen, jotta kuivuneiden vaatteiden kerääminen narulta pois onnistuu nopeammin. 

Luonnossa ja metsissä liikkuminen, erä- ja selviytymistaidot sekä uiminen ovat asioita, joista pidän. Ekologisuudesta arvona on tullut minulle entistä merkityksellisempi, kun perhe kasvoi noin viisi vuotta sitten lapsella. On niin hienoa huomata, kun perheen pienin innostuu metsäretkellä kannoista, kivistä ja kepeistä. Asioita, kuten kiertotalouden ratkaisuja ja hiilijalanjäljen pienennystä on kiva opetella yhdessä. 

Kirjoitan Shepherd-blogiin kokemuksiani, kokeiluja ja esimerkkejä eri aiheista. Ennen kaikkea toivon, että kirjoitukset inspiroivat ihmisiä kokeilemaan ekologisempia valintoja. Esimerkkien kautta haluan tuoda esille sen, että eläminen ja valinnat kestävän kehityksen (sustainable living) mukaan sopivat kaikille. Yksilötasolla moni voi käytännössä valita toisin. Luen paljon ammattikirjallisuutta, dekkareita sekä kuuntelen äänikirjoita, joista saatan myös välillä kirjoittaa.

Ilari

P.S. Shepherd-blogi on aina ilmainen blogi. Jos haluat tukee sivuston ylläpitokustannuksia, voit tarjota meille kahvit klikkaamalla tästä. Kiitos!